Lån og rejseforskring

Hvordan er du forsikret når du rejser ud i verden?

Der er efterhånden mange eksempler på rejsende, der kommer galt afsted eller mister deres bagage i forbindelse med flyrejsen eller på opholdsstedet. Ydermere ser man desværre også eksempler på rejsende, som bliver syge, ikke kan komme hjem og bliver nød til at optage et lån.

Disse syge eller tilskadekomne mennesker er enten ikke i stand til at rejse med de ressourcer der er tilgængelige, eller også har de ikke råd til hjemtransporten. Det hele kan klares med de rigtige forsikringer. Hvis du i forvejen er syg eller gravid, bør du altid læse om hvilke konsekvenser der kan være.

Det kan således være nødvendigt, at påvise dokumentation for at du er rask nok til at rejse. Forsikringsselskaberne har i disse tilfælde nogle restriktioner, som skal overholdes. Så selvom du tegner diverse forsikringer, bør du stadig læse hvilke betingelser der er i den aftale du har lavet med selskabet.

Hvilke dækninger har en rejseforsikring?

Det er muligt både at købe en separat rejseforsikring hos f.eks. europæiske. Men også hos Tryg tegner man den separat fra de andre forsikringer. Hvorimod man hos de fleste resterende forsikringsselskaber, tegner rejseforsikringen som en udvidelse til indboforsikringen.

Hos Codan får du dog en verdensrejseforsikring inkluderet i din indboforsikring, denne dækker alt undtagen afbestilling. Du bør derfor være opmærksom på, præcis hvad forsikringsselskabets rejseforsikring har af dækninger. Du vil nødigt stå i en situation hvor du ikke er dækket ordentligt.

Det er svært at generalisere når der findes så mange forskellige forsikringsselskaber, der tilbyder forskellige pakker af dækninger. Normalt inkluderer disse dog oftest dækning af sygebehandling, hjemtransport, ødelagte feriedage, forsinket bagage, erstatningsrejse og dækker hele husstanden.

Denne rejseforsikring skal du vælge

Man kan ikke diktere hvilken forsikring du bør vælge, men det er vigtigt at huske, at du skal vælge den løsning dig gør dig mest tryg. Men derfor er det stadig muligt, at tjekke op på hvad de forskellige udbydere tilbyder af priser. Bare husk at vælge den løsning, som giver dig de bedste dækninger for pengene.

Prisen kan virke høj hos de selskaber, som kun sælger rejseforsikringer, og det kan derfor være fordelagtigt med en udvidelse af din indboforsikring. På denne måde holder du dine forsikringer samlet. De fleste selskaber tilbyder rabat, når du samler forsikringer hos dem.

I forbindelse med dit valg, skal du gøre dig tanker omkring, hvor ofte du forventer at rejse, hvor du rejser hen, hvordan dit helbred normalt er og hvor mange du skal have med på dine rejser. Således kan du vælge rejseforsikring efter hvem, der tilbyder den pakke du har brug for.

Sådan får du den mest optimale løsning

I stedet for at bruge for meget tid på, at udfylde diverse formularer hos hver enkelt rejseforsikringsselskab, kan du bruge en sammenligningstjeneste, som giver dig muligheden for kun at udfylde en enkelt formular. Det sparer dig således for en stor mængde tid.

Derudover vil du hurtigt kunne få overblikket over hvem, der tilbyder hvilke pakker. Det gør det langt nemmere at finde den forsikring, der matcher dine behov. Denne service er gratis og helt uforpligtende. Det giver dig muligheden for også at vælge en billigere løsning.

Denne metode vil få forsikringsselskaberne til at konkurrere om din underskrift, de vil derfor optimere deres tilbud. Du har herefter muligheden for, at forhandle med de selskaber du mener har givet det mindst attraktive tilbud. Det kan du gøre ved at oplyse dem om det mere attraktive tilbud du har modtaget.