A-kassen viste sig at være en god beslutning

For nogle måneder siden var det sted, hvor jeg længe havde arbejdet nødt til at lukke ned. Jeg stod af den grund til min store overraskelse uden fast indtægt.

Det hele føltes ret uoverskueligt. Jeg har aldrig nogensinde stået uden løn. Gudskelov har jeg hele tiden været med i en arbejdsløshedskasse. Det blev min redning, da jeg lige pludselig blev ledig.

Jeg har engang imellem tænkt, at det var uden mening at være med i en akasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs før i tiden, men gudskelov var jeg fornuftig nok til at fortsætte som indmeldt.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs blev medlemskabet uden tvivl den bedste hjælp.

Akassen hjalp med at få styr på det med penge og reglementet, ligesom de var behjælpelige med at være opmærksom på mulige arbejdsmuligheder, skrivemotiverede jobansøgninger og cv’er. Det var faktisk rimeligt nemt.

Der er ikke mange jobs i mit arbejdsområde. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg ville være ledig over en lang periode. Pengemæssigt ville det blive benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en a-kasse. Af den årsag var jeg tilsikret økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg har råd til at beholde huset, og jeg har råd til mad. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der eksisterer jo rigelig akasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit fag. A-kassen skal desuden være til at regne med. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg kom til en håndfuld planlagte møder hos min a kasse, og der var ligeledes chance for at melde sig til til hjælpende hold, hvor jeg blev en del klogere på blandt andet dagpengeberettigelse.

For nogle måneder siden blev jeg ringet op af Magistrenes a-kasse, som kunne oplyse, at a-kassen havde et eventuelt job til mig. Jeg var jublende.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale hos min kommende arbejdsgiver. Det forløb som forventet, og senere samme uge ringede de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at gå ledig i tre måneder, og det er dejligt, at jeg atter tjener penge. Jeg er begejstret for mine nye arbejdsopgaver.
Det er en byrde at være arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den rigtige vejledning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min a-kasse.
At have krav på dagpenge som en del af en a kasse blev helt sikkert min overlevelse finansielt. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt, og jeg blev aldrig tvunget til at sælge de materielle goder, der har stor betydning for mig.