Forbrugslån på 40.000 – 50.000 kr.

Er du på udkig efter et forbrugslån på 40.000 til 50.000 kr. så har du flere muligheder som forbruger. Du kan vælge at forhøre dig i banken. Du kan vælge at søge på nettet eller du kan af og til opnå finansiering via forhandleren.

De to førstnævnte muligheder er de mest oplagte og selvom de er vidt forskellige, bør de ikke længere udelukke hinanden. Vi ser på de to kontraster og forskelle i denne artikel.

Online vs. Banken

Online markedet har været inde i en rigtig positiv udvikling, hvor renteniveauet er mere attraktivt end længe. De billigste udbydere har derfor renter der starter under 5 %. Det er med andre ord ikke længere en selvfølge, at banken altid tilbyder det billigste forbrugslån.

Du bør derfor i højere grad være åben for at undersøge muligheder og den tilbudte rente begge steder. Når det er sagt, vil vi her se nærmere på deres centrale forskelle.

Fordelene ved online markedet, er at det er nemt at ansøge, hurtigt at få svar og pengene kan være der i løbet af få dage. Det betyder at ventetiden er begrænset og via NemID, er behandlingstiden ekstrem kort.

Fordelene ved banken, er at du kender din bankrådgiver som i højere grad tager hensyn til din privatøkonomi. Du står derfor ikke selv med hele ansvaret for, hvad din økonomi kan bære. Det gør du naturligvis, men banken vil ofte tage større hensyn. En anden fordel er at udbyderne ikke spørger til formålet, så du har fuld frihed til at bruge pengene som du ønsker.

I denne video kan du se hvordan du rent praktisk kan ansøge i banken, direkte fra netbanken:

Ulempen ved online markedet, er at låneudbyderen ikke kender dine økonomiske forhold så indgående, hvorfor du selv skal sørge for at din privatøkonomi kan “bære” lånet. Samtidig vil de tilbudte renter ofte være en smule højere, end i banken.

Ulempen ved banken, er at det vil være en tidskrævende og besværlig proces at blive godkendt. Det kan ofte tage dage, før du kan mødes med bankrådgiveren, hvorefter din ansøgning først skal behandles. Et forbrugslån i banken kan sjældent laves på få dage. Det vil i højere grad tage 1-2 uger. En anden ulempe er, at deres krav er langt strengere og så vil de høre dig til formålet. Så du skal være klar med argumenterne for, hvorfor du behøver et forbrugslån på 40000 eller 50000 kroner.

Få overblikket på nettet

Du kan nemt få overblik over lånemulighederne på nettet, via gode oversigter. Disse er nøglen til at skabe klarhed og viden om hvem der kan hjælpe dig. Hvorfor er det så vigtigt?

Får du ikke den indsigt, ender mange blot med at ansøge hos 1-2 tilfældige udbydere. Uden sikkerhed for at der er blandt de billigste eller bedste på markedet. Ved sammenligningsoversigter kan du vurdere firmaernes renter og sikre dig, at du opfylder deres krav til ansøgere. Der er jo ingen grunde til at søge, hvis du ikke opfylder de gældende krav.

Du kan se sammenligningsoversigter her, alt efter om du vil låne 40.000 eller låne 50.000 kroner.

I banken er der ikke det store behov for et overblik. Du har én udbyder og deres rente at vælge imellem. Det er take it or leave, da de færreste ønsker at forhøre sig hos andre banker. Det vil nemlig betyde at du skal flytte alle dine aktiviteter.

Beløbets indflydelse på om du bliver godkendt

Der er ingen tvivl om at beløbets størrelse har en klar indflydelse på om du bliver godkendt. Jo flere penge du efterspørger, desto større krav stilles der til dig og din privatøkonomi.

Det er altid svært at vide hvor grænsen går og i princippet kan den sagtens gå, mellem et forbrugslån på 40.000 eller 50.000 kr. Det er bl.a. derfor at du aldrig bør søge mere end du behøver. Samtidig skal du vide, at jo større beløb, desto flere omkostninger samlet set.

Du kan opleve at nogle udbydere vender tilbage med et lånetilbud, på et mindre beløb end ansøgt, netop fordi det er hvor deres grænse på. Derved kan du vurdere om det er værd at tage imod, eller om du vil foretrække andre løsninger.

Mulighederne er mange og du er generelt fri til at beslutte, hvad der er bedst for dig. Du bør derfor bruge de mange lånemuligheder på markedet, til at skabe dig selv den bedste og billigste løsning.

Posted in Mine erindringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *