For og imod lån uden sikkerhed

Når du låner penge er en af de vigtigste overvejelser, om det skal være med eller uden sikkerhed. Der er lånetyper hvor det giver sig selv.

Ved et boliglån bliver din bolig altid stillet som sikkerhed. Ved et billån er det ligeledes meget normalt, at bilen indgå som sikkerhed, da det giver dig lavere omkostninger som kunde.

Men ved forbrugslånet er det mere forskelligt hvad der vælges af kunderne. Det afhænger meget af om der søges i banken eller på nettet. Vi ser på for og imod lån uden sikkerhed.

Fordele

euro-427531_640Der er fordele og ulemper ved de fleste lånetyper på markedet og det er afgørende du er bekendte med disse, så du ved præcis hvad du går ind til.

Når du optager lån på nettet, vil det altid være uden du stiller sikkerhed. I banken har du i højere grad en valgmulighed om, hvor vidt du vil gøre det. De fleste danskere er fx. bekendte med muligheden for at låne i friværdien, da det kan gøres til en meget fornuftig rente.

Uanset om du søger i banken eller online, vil du have glæde af følgende fordele ved lån uden sikkerhed:

  • De er nemme at optage – specielt online.
  • Hurtigere og mere ubesværet ansøgningsproces.
  • Du risikerer ikke hus, bil eller lignende.

Ulemper

Den klare ulempe er dine omkostninger. For ved ikke at stille sikkerhed, vil du nemlig blive tilbudt et lån med højere renter, der samlet set bliver dyrere.

Det er den primære ulempe, men bestemt en markant en af slagsen. Du skal med andre ord være indstillet på at du vælger en dyrere løsning, end hvad du ellers kunne opnå.

Omvendt er det klart, at hvis du hurtigt har brug for et lån på 10-20.000 kroner, så er forskellen mere begrænset. Samtidig vil de færreste have tålmodighed til at vente flere dage og uger på godkendelsen. Så her kan online udbyderne fungerer som et glimrende supplement til banken.

Du kan læse mere om lån uden sikkerhed på denne blog.

Kreditvurderingen

Det er værd at nævne kreditvurderingen i forlængelse af snakken om sikkerhedsstillelse. Kreditvurderingen er nemlig den der overordnet set definerer, om din rente bliver høj eller lav.

Vurderingen bliver lavet med tanke på den risiko som långiveren løber. Jo større risiko, jo højere afkast (rente) forventes der. Ved at stille sikkerhed er du med til at sænke risikoen og omvendt uden. Så dit valg har en indflydelse på din kreditvurdering i sidste ende og på hvilken rente du får tilbudt.

Hvis du gerne vil forbedre din kreditvurdering, kan du læse om hvordan her hos Finansrådet.

Posted in Mine erindringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *